Hírek

Táncos mulatsággal ünnepeltek Nagylakon


Gajáta Fanni – Nagylak


Több településről, mint például Makóról, Királyhegyesről, Pitvarosról és Békéssámsonról is érkeztek a mai nagylaki idősek klubjának az ünnepségére: a klub fennállásának 40. évéről emlékeztek meg egy kis zenés, táncos mulatsággal. A 15 fővel működő egyesület legidősebb tagja 76 éves. Nem csak ezt, hanem a szüreti bálat is ma tartották a faluban.

– Annak idején, amikor elkezdte pályafutását a klub, 70 taggal számolt. Sajnos sokan elhunytak már – árulta el Bohák Lászlóné klub vezető. – Kéthetente szoktunk találkozni, ilyenkor sütünk, főzünk és jókat beszélgetünk. Néha a környező településekre is ellátogatunk.

Tervei is vannak a klubnak: szeretnének eljárni kirándulni és bővíteni akarják a létszámukat.

– Ezekkel az emberekkel, akikkel bent ülök a teremben, eljutottam abba a korba, amikor már elég ha ötévente köszöntik az embert – viccelődött Gyarmati András, a község polgármestere, aki elmesélte, hogy a legtöbb mostani nyugdíjassal annak idején együtt dolgozott a kendergyárban.

– 9 éve vagyok ennek a településnek a vezetője, egyetlen példa sem volt arra, hogy ha segítséget kértem a nyugdíjas klubtól, akkor ők megtagadták volna.

A polgármester azt is megemlítette, hogy a szeptember végi szüreti bálnak híre van, 200 fő alatt sosem szabad kalkulálni. Hozzátette, hogy a jó hangulatú rendezvényen kifulladásig, akár hajnalig is együtt táncol a vendégekkel.