Makó

Terike néni visszaadta a talált százezreket


Major Zsuzsanna – Makó


– Itt jöttem le a lépcsőn, és egyszer csak, amikor a postaládák felé néztem, megláttam valamit. Közelebb mentem, na akkor látom, hogy: Jé! Ez itt egy pénztárca!- kezdte nem mindennapi történetét mesélni a makói Martonosi Ferencné. Terike néni 85 éves, egyedül él otthonában, közel a fiához, aki a szomszéd lakásban lakik. Épp a szomszédba indult, amikor meglátta a pénzzel teli brifkót. Nem is tudta, mit csináljon hirtelen, kinyitotta és akkor látta, a lapozható rekeszekben sorakoznak a nagyobb címletű bankók.

Itt hevert a pénzzel tömött tárca.

Visszafordult és bevitte a lakásba. – Találtam benne egy névjegykártyát, felhívtam, de kiderült nem azé a pénz, aki felvette a telefont. Inkább elvittem a rendőrségre – folytatta.

Ott pedig villámgyorsan megtalálták a tulajdonost. Kiderült, az egyik postás hagyta el a tárcát, kézbesítés közben.

A asszony szerény nyugdíjából él, most éppen festésre gyűjtöget, de azt mondta, jó lesz az jövőre is. Terike néni azt mondta, hogy ugyan még soha életében nem látott ennyi pénzt, meg sem fordult a fejében, hogy megtartsa. Nem ez volt az első ilyen alkalom, hogy ilyesmit talált, egyszer az utcáról, máskor a boltban bukkant pénzre. Mind a két alkalommal, becsületesen visszaadta. Azt mondta, nem is tudna másként tenni, hiszen nem ő dolgozott érte, nem illeti meg.