Makó

Népszerű a mezőgazdasági közfoglalkoztatás


Major Zsuzsanna – Makó


Megtelt a makói munkaügyi kirendeltség első emeleti tárgyalóterme, ahová azok gyűltek össze, akik idénymunkában foglalkoztatnak vagy foglalkoztatnának alkalmazottakat. Ez Leginkább építőipari vagy mezőgazdasági jellegű tevékenység lehet. Többször hírt adtunk róla, hogy a térségi települések önkormányzatai milyen kreatívan és hasznosan alkalmazzák a kormány közmunkaprogramját. Úgy tűnik a térségi vállalkozók is egyre több lehetőséget látnak ebben.

– A program nagy népszerűségnek örvend, ez indokolttá teszi a folytatását. Nagy igény van a közfoglalkoztatási formára, igen jelentős számban vannak olyan, akiknek a munka irányában való elhelyezkedésük a közfoglalkoztatás révén megoldható – mondta Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott.

Nyár közepe óta van lehetőség arra, hogy a közfoglalkoztatottak idénymunkát végezzenek. Azok a munkaadók, akik szeretnének csatlakozni a programhoz, október 31-ig jelezhetik a járási foglalkoztatási osztályokon, hogy jövőre hány főt, milyen időtartamban szeretnének bevonni.

A makói tájékoztató előadás a Mi fán terem a szabályszerű foglalkoztatás a földeken? címet kapta, A héten a makói volt a negyedik megyei település, ahol erről adtak tájékoztatást. Legközelebb Szentesen és Hódmezővásárhelyen tartanak ilyen előadást.