Hírek

Lecsukta Lagzi Lajcsit a bíróság


MH összeállítás

Bilincsben, vezetőszáron vitték ma az előzetes letartóztatásáról döntő budaörsi bíróság elé Lagzi Lajcsit, azaz Galambos Lajost, akit, s vele együtt feleségét és egy harmadik társukat, lopással és vesztegetéssel gyanúsítana, miután A nyomozók illegális áram-, gáz- és vízelvezetés nyomaira bukkantak a zenész mocsai birtokán és az érdekeltségébe tartozó tatai Boglárka Apartmanparkban.

Az ügyészség szerint évek óta álltak az órák a két ingatlanon, legalább 3,5, de akár 30 millió forintnyi kárt okozva ezzel a közműszolgáltatóknak.

A vádhatóság szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznek, megpróbálják kivonni magukat a büntetőeljárás alól, netán a tanúk befolyásolásával veszélyeztetik a nyomozás sikerét, vagy újabb bűncselekményt követnek el, ezért kezdeményezték az előzetes letartóztatásuk elrendelését. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, így 30 napra mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

Lagzi Lajcsi azt mondta: egy telefonos tréfának köszönheti, hogy bent van. – Azt kérdezték: adsz öt kilót? És én azt mondtam, adok öt kilót – mondta a döntés után a folyóson várakozó újságíróknak. Hozzátette, jól bánnak vele ,,olyan az egész, mint egy gyermektábor. – Most valami olyanért vagyok rácsok mögött, amit nem követtem el. Két órán át érveltem, és két perc alatt lesöpörték – mondta még, mielőtt a rendőrök elvezették – írta a Hír 24.