Makó

Négy ingatlanba tört be


MH-CSMRFK


A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Ernő mártélyi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi augusztus 7-e és szeptember 13-a közötti időszakban összesen négy ingatlanba tört be Hódmezővásárhelyen. A József Attila utcából szerszámokat, alkatrészeket, egy domborművet és két őztrófeát tulajdonított el. Egy Teleki utcai műhelyből festékszóró pisztolyokat vitt magával. Az egyik tanyáról egy aggregátort, üzemanyagot és szeszes italokat lopott, míg a Takács Ferenc utcában található garázsból szerszámokkal és egy szerszámos ládával együtt távozott.

A rendőrök a tanúkutatás és az adatgyűjtés eredményeként azonosították a betörések elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. Ernőt, akit tegnap elfogtak és előállítottak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Elfogták a nyomozók azt a 43 éves hódmezővásárhelyi lakost is, aki Sz. Ernőtől megvásárolta az eltulajdonított tárgyak egy részét, tudva arról, hogy azok bűncselekményből származnak. V. Péter ellen orgazdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A férfi szabadlábon védekezhet.

A rendőrök az ügyben tartott házkutatások során lefoglalt vagyontárgyakat visszaadták a tulajdonosoknak.