Makó

Lázár János csokorral érkezett Kiszomborra


Korom András – Kiszombor

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője nem tudott részt venni budapesti elfoglaltsága miatt a múlt hét végi Kiszombori Közösségi Napon. Akkor köszöntőjét olvasta fel Szegvári Ernőné.

Kiszombor polgármestere ma délután már személyesen mutathatta meg azokat a közintéményeket, melyeket abból a pénzből újítottak fel és adtak át a falunapon, melyet a kistelepülés támogatásként azért kapott a kormánytól, mert nem halmozott fel adósságokat.

Lázár Jánost az Ady Endre Művelődési Háznál várta, majd kalauzolta a jórészt megújult, s jelentősen megszépült épületben a polgármester, aki ezt követően a szintén megújult községi könyvtárba és a községháza újjáépített házasságkötő termébe is elkísérte.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter mindhárom helyszínen elégedettségét fejezte ki, a könyvtárban pedig arról is érdeklődött, vajon a fiatalabb és az idősebb helybéliek szeretnek e jobban olvasni, milyen összeget fordítanak állománygyarapításra, s azt mondta, megvizsgálják, hogyan tudnak segíteni a községi könyvtárak fejlesztésében.

A házasságkötő teremben pedig megtudta, hogy a községben bizony sokan mondják ki a boldogító igent.