Makó

Betörőket fogtak a rendőrök


MH-CSMRFK


A rendőrség gyanúja szerint K. János idén július és szeptember 7-e között összesen négy ingatlanba tört be Szegeden. Az egyik Hangos utcai házból aranygyűrűt és konyhai edényeket vitt el. A Bánk utcában található kisboltból jégkrémmel és üdítőitalokkal távozott. Egy Szellő utcai nyaralóból laptopot, fúrót és csiszológépet tulajdonított el, míg a Tompa Mihály utcából szerszámokat lopott.

A nyomozás eredményeként a szegedi rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt. A nyomozók K. Jánost két rendbeli lopás bűntett és két rendbeli lopás vétség elkövetésével gyanúsítják. A férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A rendelkezésre álló adatok szerint B. Ferenc augusztus 28-án hajnalban, illetve szeptember 1-jén éjjel bemászott a szegedi Kálvária sugárúton található egyik ingatlan udvarára. Onnan összesen hat kacsát és egy szivattyút tulajdonított el.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi személyazonosságát, akit elfogtak és előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra. Ellene lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók várhatóan gyorsított eljárásban bíróság elé állítják a gyanúsítottakat.