Hírek

Szuperhősök Gerizdesen


Major Zsuzsanna – Makó


Kiskutyák, cicák és szuperhősök rohangáltak szerteszét. Hosszú sor állt az arcfestésnél, a gyerekek imádták a színes mintákat, amit azután büszkén mutogattak mindenkinek. Látszólag még mindig a cica- és a kutyaminta legnépszerűbb a kicsik körében, és persze a csillámtetkó.

A kissé borongósan indult vasárnap délutánján ragyogó napsütésben gyűltek össze a Gerizdes városrészben élők a játszótéren. Így arra is lehetőség volt, hogy a korszerű, felújított elemeken gimnasztikázzanak, hintázzanak, csússzanak, másszanak gyerekek.

A többiek a színpadi programokat nézték, Marosvári Attila képviselői körzetében a Makói Magánzeneiskola Fúvószenekarának műsorával kezdődött a délután. Kinyó Kata, a makói művészeti általános iskola diákja csodálatos népdalokat énekelt, csengő hangját messze vitte a szél. Az idősebbek együtt énekeltek vele, a fiatalabbak még csak szemlélődve figyelték.

Janicsek Roland is fellépett, ő sem ismeretlen a makóiaknak, több városrésznapon, ballagáson, szalagavatón is szerepelt már. Elárulta, mindent egyedül tanult, és nagyon szereti ezeket a fellépéseket, ahol ő maga is sokat tanul, már lámpaláza sincs, az pedig külön öröm nekik, ha látja, boldoggá tesz másokat, miközben énekel.

Volt taekwondo bemutató, a Vackor Együttes és a Kelly Táncstúdió is fellépett. Farkas Éva Erzsébet polgármester és a Marosvári Attila települési képviselő köszöntője után a napot az M Jam, makói együttes koncertje zárta.

A városrész napról készült képeink itt tekinthetők meg.