Hírek

23 migráns utasítottak ma ki az országbólA Szegedi Járásbíróság 23 esetben büntetőjogi felelősséget megállapító határozatot hozott, amelyekben kiutasítást alkalmazott, 1 esetben az iratokat az ügyésznek visszaküldte, mert a szabadlábon lévő vádlott a tárgyaláson nem jelent meg, míg 2 ízben a tárgyalás elhalasztásáról döntött. A bíróság a vádlottakat 11 esetben 1 év, 12 esetben 2 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. A bíróság ítéletei valamennyi ügyben jogerőre emelkedtek.

A vádlottak közül 1 iráni, 7 pakisztáni és 15 afgán állampolgárságúnak vallotta magát. A vádlottak mindegyike határzár tiltott átlépésnek bűntettét valósította meg.

Az arra jogosultak a bíróság ítéleteit minden esetben elfogadták, azokat tudomásul vették, és a bíróság kérdésére a vádlottak úgy nyilatkoztak, hogy a részükre tolmácsolás útján lefordított ítéletet megértették, az ítélet írásban történő fordítását nem kérik.

*

Tegnap a fenti bűncselekmény miatt érkezett 23 ügyből a korábban e tárgykörben kiadott közleményünket követően további 6 ügyben hozott a bíróság ítéletet, melyek közül 5 jogerőre emelkedett, míg 1 ügyben a vádlott és védője élt a törvény által nyújtott lehetőséggel, és az esetleges fellebbezés bejelentésére 3 napi gondolkodási időt tartottak fent.

Hétfőn 14 ügy tárgyalása várható.