Makó

Sportágválasztó a Maros-partonBojtor Boglárka – Makó


– Tegnap és ma a harmadik makói nagy sportágválasztó zajlott itt a Maros-part területén – mondta Kovács Gábor sportszervező. – A két nap alatt több mint harminc sportágat lehetett megtekinteni, illetve kipróbálni. Úgy motiváltuk erre az embereket, hogy egy szelvényt adtunk nekik, és aki legalább tizenöt sportággal megismerkedett, sorsoláson vett részt, melyen értékes sportszerek találtak gazdára – mondta.

A sok-sok mozgásforma közt volt mindenféle tánc, küzdős-, erősítő és csapatsport. Természetesen a mindenkori vita tárgya, a sakk is szerephez jutott, mint sportág.

– A walkenergie-t mindenkinek ajánlom, kortól függetlenül. Nálunk nemi korlát csak azért van, mert az edzéseket a női fitnesstermi részben tartom – mondta Rozsnyai Renáta, walkenergie oktató.  – Ez a sport végig olyan elemeket tartalmaz, amely nem terheli meg sem a gerincet, sem a szívet és a tüdőt. Bárki számára könnyedén elvégezhető, az instrukciók helyes betartása mellett.  Érdemes eljönni egy órára, hiszen egy pörgős edzés igazi kikapcsolódás lehet. Minden óra más és a társaság valamint a zene is fergeteges nálunk – tette hozzá.

Korosztálytól függetlenül, mindenkinek ajánlott a walkenergie

– Wing Tsun Kung-Fu-t tanulok, ami szerintem egy nagyon célratörő küzdősport – mesélte Jakab Zoltán, aki Csanádpalotáról érkezett. – Mivel az idősebb korosztályhoz tartozom, nekem az egészség megőrzése nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, amihez a sport is hozzájárul. Ez a sportág mindenkinek ajánlott, hiszen önfegyelmet tanít és tartást ad az embereknek – mondta.

Önfegyelemre nevel a Wing Tsun

Ma délelőtt a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével családi vetélkedőkkel és népi játékokkal egészültek ki a programok. Ezen a családi napon azoknak a futóknak, akik nem sportolnak versenyszerűen és a délelőtti Marosmenti Mocorgók által szervezett félmaratoni futóversenyen nem tudtak indulni, kocogást szervezet az EFI. Így ők is megismerhették azt a gyönyörű pályát, ahol a profi futók versenyeztek a hétvégén.

Pénteken a sportágválasztón rengeteg iskolás vett részt, de közülük mégis kiemelkedett a Makói Általános Iskola és a Szikszai György Református Általános Iskola. Ez a két intézmény olyan nagy számú diákkal érkezett a rendezvényre, hogy ma a szervezők Kalandpart belépőkkel ajándékozták meg őket.  Ezek kiosztása mellett délután eredményhirdetésre is sort kerítettek a szervezők. Kiderült, kik futották a legjobb időt a délelőtti  Marosmenti félmaratonon.

A sportágválasztó képei itt tekinthetők meg.