Makó

Legeket köszöntöttek Magyarcsanádon


Gajáta Fanni – Magyarcsanád


Zenés ébresztővel kezdődött a mai Szent Gellért napok Magyarcsanádon, majd labdarúgó tornával és Rácz István festőművész kiállításával folytatódott a program. Délelőtt a legeket is köszöntette Farkas János polgármester.

A község legidősebb hölgy lakosa Unk Szvetozárné Bekán Kumbria a maga 92 évével. Bia néni 1923. április 14-én született Magyarcsanádon, földműves család egyedüli gyermekeként. 1940-ben házasodott össze Unk Szvetozárral, akivel 69 évet töltöttek el együtt. Két lánygyermekük van, Donja és Magdolna, 4 unokája és eddig 2 dédunokával büszkélkedhet a hölgy.

Graur Traján, a legidősebb magyarcsanádi  férfi  1927. július 22-én született. 8 éves korától béresként szolgált a helyi gazdag parasztoknál, majd több helyen is megfordult munkásként. 1948-ban házasodott össze Koszta Máriával, akivel 38 évig élt boldog házasságban, azonban Traján bácsi már 30 éves özvegy.  Két lányának szerető édesapja, illetve két unokát és egy dédunokát szerető nagy- és dédnagyapja.

Idén ünnepelte 60. házassági évfordulóját Kászián Miklós és felesége Babó Katalin. Fiatalon estek szerelembe, de azóta is boldogságban és szeretetben élnek. 1955. május 1-jén házasodtak össze. Két fiúgyermekük született, Miklós és János.

Magyarcsanád legfiatalabb tagja alig egy hónapos. Burai Jenő Armandó 2015. augusztus 15-én született Makón. Édesanyja Burai Nikolett, édesapja Kovács Gábor. A kis csöppség csendesen és mosolyogva szunyókált az átadó idején.