Hírek

A Maros medrében is futották a félmaratontBojtor Boglárka – Makó– Idén már a negyedik Marosmenti félmaratont rendeztük meg. Az előző évekhez képest most többet dolgoztunk rajta, így sokkal jobb és változatosabb pályát tudtunk kiépíteni – mondta Joó Zoltán, a Marosmenti Mocorgók sajtóreferense. – Az is megtalálja majd a számítását, aki eddig betonon futott és az is, aki a terepet szereti jobban.

Ami igazán extrémmé tette a mai versenyt, az az, hogy a futók a Maros medrében is megtettek közel háromszáz métert. Eddig erre még nem volt példa.

Ma délelőtt a mini maratonisták is bekapcsolódtak a futásba, akik nagyon komolyan vették saját versenyüket, nyolcszáz métert futottak. Az összes kis beérkező csokit, gyümölcsöt, érmet és oklevelet kapott a részvételért cserébe.

Rozsnyai Renivel melegítettek a futók

Akik nem vállalták a huszonegy kilométeres távot, elindulhattak a nyolc és fél kilométeres futáson vagy a gyalogtúrán.  

– Előzetesen kettőszáz fő regisztrált és még ehhez jött hozzá azok száma, akik a helyszínen neveztek- mondta Joó Zoltán. – A sok-sok nevezésre az is jó hatással van, hogy egy tőlünk független, az Egészségfejlesztési Iroda által támogatott rendezvényt szerveztek ide a Maros-partra. Így több fiatal kedvet kapott, akár a nyolc és fél kilométeres táv tejesítésére – tette hozzá.

– Körülbelül négy éve futok, és az egészségi állapotomon is észrevettem a javulást ez alatt az idő alatt. A Mocorgók rendezvényein rendszeresen részt veszek, és egyénileg is készültem a félmaratoni távra – mondta Szilasi Horváth Jenő.

– A túlélésért játszunk, korábban is részt vettünk ezen. Tapasztalataim szerint nagyon jó a szervezés és ezt másoktól is hallottam már. A környékben ez az egyik legszínvonalasabb futóverseny, ezt mi is igazolni tudjuk – tette hozzá Lengyel Attila.

A rajtpisztolyt Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere sütötte el

A Marosmenti Mocorgók idén novemberben ismét nagy dobásra készülnek, megrendezik a tizenkét órás futást a Petőfi parkban, amit nemzetközi szintre akarnak emelni.

A félmaratonról készült további képeink galériánkban tekinthetők meg.