Hírek

Csuri Ferencné Maroslele díszpolgára


Korom András – Maroslele

Ma délután a könyvtár udvarán rendezett ünnepségen nyitották meg a XXIV. Lelei napok programsorozatát.

Martonosi György polgármester olvasta fel Lázár János levelét, aki budapesti elfoglaltsága miatt személyesen nem tudott jelen lenni az ünnepségen. Ebben a térség országgyűlési képviselője sajnálta, hogy nem lehet jelen, de olyan helyzet áll elő, hogy a kormánynak ilyenkor is dolgoznia kell. “Ilyen válságos helyzetben, mint a mostani a kormány döntéshozói ne ünnepeljenek, hanem védjék meg az országot, hiszen megértettük, másokra nem számíthatunk, csak magunkra. Amíg egyesek kiáltoznak, addig mi kénytelenek vagyunk megvédeni az országot, Európát” – utalt levelében a menekültválságra a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Martonosi György ezt követő köszöntőjében felidézte, hogy a tavalyi lelei napok óta milyen beruházások is valósultak meg a kormány támogatásának és a falu önerejének köszönhetően, miután októberben a testület ismét bizalmat kapott a megkezdett építő munkája folytatásához.

Az ünnepségen adtak át különféle elismeréseket. A Maroslele díszpolgára kitüntető címet Csuri Ferencné nyugalmazott tanítónő kapta, a Maroslele Községért elismerő címet vehette át Vinczéné Faragó Anikó, matematika-fizika szakos tanár, az ÁMK korábbi igazgatója, Csordás Csaba növényvédő kertésztechnikus, de megköszönték Tóth Judit intézményvezető-helyettes egy évizedes munkáját is.

A vasárnapig tartó lelei napokat ma este a Beatrice koncertje zárta. A vasárnapig tartó programsorozat programja itt olvasható.