Makó

A makói Jobbik örül a román határzárnak


Gajáta Fanni – Makó


Miniszteri bejelentés történt arról, hogy a magyar-szerb határon található kerítést a közeljövőben bővítik, amely elér a magyar-román határszakaszig. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt a makói Jobbik.

– Bizonyára a makóiak is figyelemmel kísérték az elmúlt napok híreit, miszerint mekkora nyomás helyeződik a déli határszakaszra, főleg a szerb oldalnál, a tegnapi naptól pedig a magyar-horvát szakaszra. Ezzel párhuzamosan történt egy miniszteri bejelentés, miszerint a határzárat tovább építik Románia irányába, a magyar-román határszakaszon is, amely valószínűleg elér majd a Maros vidékéig is.

Ezzel kapcsolatban annyi a Jobbik makói szervezetének a véleménye, hogy nagyon örülünk neki, hogy idáig készül el. Láthattuk az elmúlt napokban nagyon könnyedén tudják változtatni az illegális bevándorlók vezetői illetve az embercsempészek az útvonalakat – mondta Zeitler Ádám a makói Jobbik választókerületi képviselője. – Könnyedén előfordulhat, hogy amennyiben a horvátok lezárják a határt a szerb-horvát szakaszon – amire a belügyminiszteri bejelentés tegnap megtörtént -, akár Makó irányában is jöhetnek kisebb vagy nagyobb csoportokban bevándorlók.

– Mi továbbra is azt gondoljuk, hogy a magyar kormánynak a felelőssége és feladata az, hogy minden magyar állampolgárt megfelelő módon megvédjen és ezeket a bevándorlókat az országon kívül tartsa és evvel párhuzamosan a schengeni-övezet szabályait is betartsa – tette hozzá a képviselő.