Hírek

Polgármesteri fogadóóra: a lakhatás sláger


Gajáta Fanni – Makó


Változatos témákkal keresték fel Farkas Éva Erzsébetet a mai fogadóóráján: vállalkozás indításának támogatási lehetőségeiről érdeklődtek, a Makói Értéktár bővítésével, emléktáblák és köztéri szobrok felújításával, kulturális programok és antológia kiadásával kapcsolatban fordultak a polgármesterhez. Legtöbben azonban lakhatási vagy szociális jellegű problémákkal érkeztek a Városházára.

– 20 évnyi elmaradást, elhanyagolt, elszegényedett területet szinte lehetetlen azonnal orvosolni – mondta a polgármester. – A méltatlan körülmények közt élők az előző városvezetésnek köszönhetik lemaradásukat. A feltornyosult problémáik megoldásában kérnek tőlem segítséget.

Libor Zsuzsanna és szomszédasszonya a Szent Anna utcai csapadékelvezető árok miatt jött el a fogadóórára. – Nagyon hozzánk lejt a műút, így a víz hozzánk folyik le. Meg szeretném tudni, miért nem oldották meg idáig. Ez legalább egy 15 éves probléma. Idén emiatt már volt itt, mégsem született még megoldás.

Mezei Emil problémája személyes volt, amelyet csak Farkas Éva Erzsébetnek szeretett volna elmondani. – Nem olyan nagy probléma, mint a többieké. A polgármestert személyesen ismerem, mindig tegeztük egymást. Segítséget szeretnék tőle kérni.