Makó

Tizenegy évet kapott a makói feleséggyilkos


MH-MTI


A táblabíróság emberölés és életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 74 éves vádlottat. C. J. 45 éve élt együtt feleségével, a bűncselekmény előtti években kapcsolatuk megromlott mindkettőjük italozó életmódja miatt. Többször előfordult, hogy veszekedtek, és a viták időnként tettlegességig fajultak. Főként a vádlott bántalmazta a feleségét, aki többször is kórházba került, közvádas büntetőeljárás azonban egyszer sem indult.

Tavaly március 12-én reggel ismét összevesztek a konyhában, ahol a férfi felkapott egy kést és hasba szúrta a feleségét. A kés jelentős eret, szervet nem ért, a szúrás nagyobb vérveszteséget sem okozott, így az asszony felöltözött, és autóval elment dolgozni.

A nő 11 óra körül ért haza, majd a férjével ismét italozni kezdett. Dél és egy óra között a házaspár újra összeveszett, és a férfi a ház előszobájában megfojtotta feleségét. A vádlott csak órákkal később, délután 3-kor hívott segítséget, a mentősöknek pedig a történteket véletlen balesetként igyekezett feltüntetni.