Makó

Elkészült a királyhegyesi óvoda sószobája


Korom András – Királyhegyes


A tavaszi jótékonysági báli bevételéből készíttetek sószobát a gyerekeknek, az egészségük érdekében. Több gyártótól kértek árajánlatot és a legkedvezőbbet választották.

A kivitelezők július közepén kezdték el a szóba építését. A szobába 960 kiló parajdi sótömböt és beépített himalájai só dekorációs hangulatvilágítást szereltek be.

Az ovisok már élvezik a sószoba gyógyító levegőjét.

Csodát nem szabad várni, említette a szakember a műszaki átadásnál, de minden esetben jó egy sóterápia, a felső-légúti megbetegedések, légúti allergiák, asztma, nátha, fül- orr-gégefertőzések, hörghurut, arcüreggyulladás megelőzésére. De nem csak az óvodás és iskolás gyerekekre van jó hatással a só, hanem a felnőttekre is. Enyhíti a dohányzás okozta irritáció, horkolást, az állandó köhögést, de segít a szívritmus- és alvászavarral, valamint a vérnyomás gondokkal küszködőkön is. Jó a stresszre, a kimerültségre, illetve minden korosztály esetében a megelőzésre és az immunrendszer erősítésére, a tiszta, könnyű légzés elérésére.

– Nálunk az egyik leghatékonyabb természetes száraz só terápiát építették be, melynek mikroklímája pozitív élettani és ez által kedvező gyógyhatással bír az emberi szervezetre, elsősorban a légzőszervekre. A sóterápia kapcsán a sóval telített levegő jótékony hatását használjuk ki így segítve a légzőrendszer öntisztuló, valamint a szervezet öngyógyító folyamatait. Ez lesz a mi „nyugi szobánk” az 1 csoportos oviban, ahova tavasszal már 30 kisgyerek fog járni. Csendes meseolvasással, halk énekléssel, versmondással, logopédiai, fejlesztő egyéni és mikró csoportos foglalkozások formájában használjuk ki ezt a nem mindennapi lehetőségünket – tájékoztatta hírportálunkat Németh Angéla tagintézmény vezető. Hozzátette: köszönik a segítséget a község polgármesterének és a szülőknek, támogatóknak.

Az óvoda a szülői értekezletet is a sószobában tartja ezentúl, ezzel is megköszönve a szülők, a támogatók segítségét.