Hírek

Sport- és egészségnappal kezdődött a szombat


Korom András – Makó


Már kora délelőtt színes, táncos bemutatók váltották egymást a tornacsarnokban, ahol makói tánccsoportok tagjai mutatták be látványos, szívderítő, örömöt és vidámságot okozó programjaikat. Aki akart az a tornacsarnok másik részében akadálypályán próbálhatta ki magát. Az érdeklődőket pedig ásványvízzel és pólóval ajándékozták meg, rögtön a regisztráció után.

– Az Egy lépés az egészségünkért program mai makói rendezvényén különböző helyi egyesületek, klubok bemutatója látható, Kovács Gábor volt tanítványom szervezésében – mondta dr. Szatmári Zoltán. A Közép-kelet Európai Rekreációs Társaság ügyvezető elnöke hozzátette: a négy helyi csoport és a szegedi jalagati jógások bemutatója mellett a dr. Fritz Péterrel, a szervezet alelnökével közösen tartanak előadást.

– Az érdeklődők bejönnek, megnézik, hogy a fellépők hogyan mozognak, s megtudják, hogy annak milyen az élettani háttere. Most nem az egészségszűrésekre koncentrálunk, hisz az itt már lezajlott, hanem a mozgás és az egészséges életmód iránti igény próbáljuk felkelteni, a több mint száz érdeklődő számára – mondta dr. Szatmári Zoltán.

A táncos-zenés bemutatók fellépői produkciói hatalmas sikert és nagy tapsot arattak.