Makó

Felpezsdítette a makói éjszakát a Gypo Circus


Bojtor Boglárka – Makó


– 2011 szeptemberében alakultunk, amikor igazán belecsaptunk a próbákba. Szerencsére nagyon gyorsan tudtunk dolgozni és egy év múlva már megjelent az első lemezünk is- mesélte a zenekar frontembere, Hegyesi András. – A zenekar nevét egy londoni csapatépítő bulin sikerült kitalálnunk. A „cirkusz” szót a Piccadilly Circus ihlette, a „gypo” pedig a zenekar szervezésével kapcsolatos levelezés tárgya volt, akkoriban dzs betűvel – árulta el.

A zenekar ethno-punk stílusban játszik, ami nem egy új dolog, de Magyarországon eddig nem sokak által ismert, így elég egyedi hangzásvilágot alakítottak ki maguknak.

– Ma este egy másfél órás műsort sűrítünk negyven percbe, ez az egész lényege. Az a titkunk, hogy mindent sokkal gyorsabban játszunk, mint a többiek – mondta Hegyesi András.

– Eddig ez mindenhol bejött, gondolom a makóiaknak is jó lesz. Korábban csak nyaralni jártunk erre, most először lépünk fel – mesélte. – Az elmúlt két hónapban körülbelül harminc fellépésünk volt itthon. Jártunk már Berlinben is, amit mi nem is tartunk külföldnek, hiszen az Magyarországhoz tartozott régen. Voltunk már szlovéniai faluban is, ahol elég családias hangulat uralkodott – emlékezett vissza Velcsev Dejanov Koszta gitáros szomelié. Persze a zenekar egy embernek is akkora koncertet ad, mint ezernek, hiszen életük a zenélés, ami látható volt ma este is.

A zenekar szegedinek mondható, de több tagja környező településekről származik. A Gypo Circusra sokan kíváncsiak voltak ma este, hiszen eddig nem jártak Makón, de az internetről sokan ismerik őket. A koncerten mindenki felfedezhette az ethno-punk stílust, ami garantáltan feldobta estéjüket, a fiúk fergeteges hangulatot teremtettek a Főtéren.