Makó

Új utat kap a Bem utca


Gajáta Fanni – Makó


Honvédban több olyan utca van, amelynek földes útja van. Ez nem csak a lakók életét nehezíti meg, hanem egy esetleges mentő-, tűzoltó- vagy rendőrautó dolgát is esős időjárás esetén. Most a Bem utca fog járható utat kapni. Ma kezdődtek meg a munkálatok és szeptember végére be is fejeződnek.

– A Bem utca két sáros szakaszát töltjük fel. A felső rétege mart aszfalt lesz, mint a Vasút soron és darált betonnal töltik fel – ismertette Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Ezzel az út stabilitása valósul meg, ezen kívül a patkastabilizáció és vízelvezető árkot alakítunk ki. A beruházás 4 millió 200 ezer forintba kerül.

Sánta Sándor települési képviselő elmondta, a Honvéd városrész rehabilitációja folyamatban van – jelenleg a pályázat és az elképzelések egyeztetése folyik a háttérben.

– Honvédban halmozódnak a problémák. Vannak még olyan utcák, ahol bármikor halálos baleset történhet. Történt már olyan, hogy a mentő beleborult az árokba. A Sarkantyú utcát, a Tűr utcát, a Szende utcát és a Táncsis Mihály utcát mindenképpen aszfaltozni kell – mondta.