Makó

Lufis iskolaavató Palotán


Major Zsuzsanna – Csanádpalota


Összekötik az iskola másik épületével és a majd felépített sportcsarnokkal a most megújult iskolaépületet Csanádpalotán. Ezekről a tervekről Kovács Sándor polgármester beszélt az új épület ma déluténi avatóünnepségén. Elmondta, a kormány támogatásával, uniós pénzből sikerült a kivitelezés, a régi óvoda Kálmány Lajos utcai épületét újították fel. Most az elsős és a harmadikos diákok költözhettek be a még kissé festékszagú termekbe.

A művelődési házban kezdődött az ünnepség.

A szemerkélő eső ellenére, nemzeti szín szalagot vágtak át, jelképesen használatba adva ezzel a gyermekek jövőbeni második otthonát. A kicsik közül néhányan színes lufikat engedtek a magasba, hadd vigyék hírét a suliavatónak. Hangos ováció és taps mellett szálltak fel.

Baranyi Stefánia most kezdte az iskolát. Azt mondta, jól érzi magát az új tanteremben, tetszenek neki a padok és az iskolatársak. A színes könyveket és a játékokat is kiszúrta. Kovács Milán Mihály, Stefi osztálytársa is örül az új helynek. Neki az udvari homokozó a kedvence, annak örült a legjobban, hogy megtanulhat olvasni.

Az avatás elmaradhatatlan pillanata.

Csanádpalotán összesen 170 iskolás, 80 ovis és 30 bölcsődés van. A gyerekek kis műsort is adtak a helyi művelődési házban, ahol a rossz idő miatt az ünepség zajlott.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a KLIK szegedi tankerületének igazgatója elmondta, ebből a beruházásból is látszik, hogy az állam az infrastrukturális fejlesztésben együttműködik a a településekkel. Példaértékűnek nevezte az iskolában folyó munkát.

A diákok azonnal birtokba is vették a termet.

Szabó Zsuzsanna iskolaigazgató arról beszélt, mennyire fontosak az eszközök, a környezet, amelyben az oktatás zajlik, hogy milyen sokat jelent nekik az új tanulási környezet.

Az épületben gyógypedagógiai szobát és kiszolgáló helységeket is kialakítottak. Az önkormányzat önerőből a pályázaton felül hárommilió forintot fordított a fejlesztésre, amelyben közmunkások is részt vettek.