Hírek

Baglyokat, de hóvirágot is faragnak


Gajáta Fanni – Makó


Ma délelőtt fogott neki Bárdi Andrea, Gérné Mezősi Aranka és Kovács Sándor a munkának. A három farönkből kettő madaras illetve egy virágmotívumos készül el a Hagymafesztivál zárónapjára.

– Ma kezdtük a munkát és vasárnapig faragunk. Ma felrajzoltuk a farönkökre a formákat illetve a fűrésszel nagyból megformáljuk azokat és a későbbi napokon finomítjuk a szobrokat. reméljük, vasárnapra már a festésnél fogunk tartani – mondta Bárdi Andrea művészeti tanár aki hozzátette: élőlény motívumokat kértek tőlük, mivel közintézetekben helyezik majd el azokat.

– Egy virágos oszlop, egy jégmadár és egy baglyos oszlop fog elkészülni.

Bárdi Andrea baglyot készít.

Bár most még fűrésszel és sarokcsiszolóval dolgoznak a művészek, később előkerülnek a finomabb fafaragó szerszámok is, amellyel tökéletesíthetik munkájukat.

Az albertirsai Gérné Mezősi Aranka a jégmadarát alkotja.

Az orosházi Kovács Sándor elárulta, a fafaragás a szenvedélye. – Ez a hobbim és részben az állásom is. Már gyerekkoromban elkezdtem farigcsálni, de aktívan olyan 15-16 éve dolgozom, ekkor kezdtem el szobrokat, plasztikákat készíteni.

Az orosházi fiatalember gyengéi a virágok.

Jelenleg a virágmotívumos oszlopot készíti az orosházi fiatalember. – A virágok nekem a gyengéim. szeretem a természetet megjeleníteni. Állatokat is szoktam faragok, sasokat, baglyokat, de igazából a virágok a kedvenceim.