Hírek

60 millióból újul meg a munkaügyi központ


Gajáta Fanni – Makó


Egy sikeres pályázatnak köszönhetően 62 millió 389 ezer forintból újítják fel a Deák Ferenc utcai munkaügyi hivatal épületét. A felújítás már megkezdődött és várhatóan október 30-ra befejeződnek a munkálatok.

– A pályázati pénzből felújítjuk a tetőt, az épület körül 20 centiméteres hőszigetelőlapok kerülnek fel, valamennyi nyílászárót kicseréljük illetve napelemek kerülnek fel a tetőre – foglalta össze Égető Gábor, a Makói Járási Hivatal vezetője. – A munkák befejeződése után várhatóan legroszabb “E” energetikai besorolásból A+-ra ugrunk át.

A hivatal éves energiafelhasználása közel 3 millió forintba kerül, ez várhatóan 1 millióra vagy akár kevesebbre is csökkenhet.

– Nagyon fontos, hogy a belvárosban megújulhat ez az épület. Ezzel kapcsolatban egyeztettünk polgármesterasszonnyal, jövő héten pedig a főépítész látogat el ide, így a várható belvárosi megújuláshoz hasonló színeket kaphat az épület a jövőben – tette hozzá a hivatal vezetője.

A munkálatok alatt a munkaügyi hivatal zavartalanul működik, de mindenkitől türelmet kérnek az esetleges kellemetlenségekért.