Makó

Több helyen is elérhető a kerékpáros térkép


Gajáta Fanni – Makó


Több makói turisztikai vállalkozóval, a Hagymatikummal és a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel való egyeztetés után születhetett meg a makói kerékpáros térkép. Az ingyenesen beszerezhető turistatérképeket turisztikai pontokon, szálláshelyeken, kerékpárszaküzletekben és olyan helyekre helyezik ki, amelyek azt a várostól kérik. A térképet egyébként a megújuló városi honlapra is felteszik.

– Az ötletet nagyon sokan díjazták, a járásban valamennyi önkormányzat támogatta – mondta el Czirbus Gábor alpolgármester a mai sajtótájékoztatón. – A térkép kép oldalból áll, az egyiken Makó belvárosa látható a kerékpár úthálózattal és a látványosságokkal. A másik oldalon az egész járást ábrázolja, ahol túraútvonalak vannak.

A térkép nem csak a turistáknak lehet hasznos, hanem az egész járásban élőknek és a makóiaknak is, hiszen 6 olyan kerékpáros túravonalat is tartalmaz, amelyet sokan nem is ismerhettek. A térképen a megújult kiszombori kerékpárút illetve az Magyarcsanád-Apátfalva-Makó szakasz is felkerült.