Makó

Népszerűek a Jégkorszak szereplői


Gajáta Fanni – Makó


A Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállítása megérkezett a makói József Attila Múzeumba. A Jégkorszak című tárlatot a múzeum munkatársai állították össze a látogatóknak. A félig interaktív kiállítás megnyitóján a kicsik ragyogó szemmel rohantak a kardfogú tigrishez, hiszen Diego-ként már megismerték a Jégkorszak című rajzfilmből.

Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, a a 25. Hagymafesztivál nyitórendezvénye ez a kiállítás.

– Nem volt még ilyen kiállítás a városunkban, de még a térségünkben sem – mondta a polgármester és hozzátette: a múzeum dolgozói álmodtak egy nagyot, amelyet sikerült is véghezvinniük. – A klímaváltozás ellen csak együttesen tudunk fellépni. Erre buzdított Áder János köztársasági elnök „Élő bolygónk” kampányával is. Az összefogás és az egység volt az a kulcsszó, amely a mai nap megszületését előmozdította – kiemelte, hogy példaértékűnek számít az az összefogás, amely a Makó és kistérségének polgármesteri véghez vittek és megköszönte az együttműködést.

Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának elnöke a röviden ismertette a jégkorszakot, amelyet érdeklődően figyeltek a kicsik is. Azonban a kiállítást sokkal jobban élvezték a lurkók: az interaktív képernyőkön lévő kérdésekre odafigyelve válaszoltak illetve tanító nénijük magyarázatára is jobban felfigyeltek, mint egy átlagos környezetismeret órán.

A kiállításnak 2 hónapig ad otthont a makói múzeum.