Hírek

Elítéli a makói Jobbik a menekülteket rugdosó operatőrt


Makó Híradó


Az összes nagy európai, amerikai, arab és ausztrál lap megírta és tévécsatorna beszámolt a menekülteket rugdosó magyar operatőr esetéről, akit már ki is rúgtak a Jobbik-közeli N1TV-től.

Meghódította a világsajtót László Petra, a Jobbik-közeli N1TV operatőre, aki két kedden nyilvánosságra került felvételen is menekülteket rúgott meg: az egyiken egy kislányt, a másikon pedig egy gyerekkel futó férfit. Az N1TV gyorsan reagált, és kirúgta az operatőrt. Az operatőrnő a saját videója végén azt mormogja a kamerába, hogy jöhetne már egy vízágyú. A nőt a DK és a PM is feljelentette a rendőrségen, ez utóbbi párt közösség tagja elleni erőszak miatt.

A Jobbik tévé operatőre focilabdának nézte ezt a gyereket. Ezzel erősítve Magyarország jó hírét messze a nagyvilágban.

A példátlan esetről a teljes világsajtó beszámolt, többek közt a New York Times, a CBS televízió híroldala, az Independent, a Daily Mail, de a német, a francia mellett szinte az összes európai, az ausztrál és az arab nyelvű híroldalak és tévécsatornák is.

László Petra “munka közben”.

Az N1TV a Jobbik házi csatornájának mondható, a párt honlapján saját aloldalán, a főszerkesztője is úgy fogalmazott az Indexnek, amikor a HírTV-től odament dolgozni, hogy „tudom, hogy sokakat érdekel az a kérdés, hogy Fidesz vagy a Jobbik, de számomra nem ez volt a szempont, hanem hogy szakmai munkát végezhessek”.

Zeitler Ádám, a Jobbik makói települési képviselője, a Jobbik Ifjúsági Tagozata elnöke markáns véleményt fogalmazott meg. – Nagyon helyes volt, hogy kirúgták. Véleményem szerint tarthatatlan és elfogadhatatlan ez a magatartás. Ezek az emberek, akik háborús övezetből menekülnek nem tehetnek róla, hogy erre kell jönniük. Míg el nem nem dől a sorsuk, addig európai módon kell velük törődni, az operatőr ez magatartása messze áll a Jobbiktól.

Kerestük Kiss Attila makói pártelnököt, a megyei közgyűlés tagját is ez ügyben, de egyelőre nem értük el. Ha sikerül vele beszélnünk, frissítjük cikkünket.

A makói jobbikosok egyébként néhányan részt vettek a napokban azon a Megmutatjuk, hogyan kell lezárni a határc című meneten Vona Gábor pártelnök vezetésével. A rendőrség azonban nem engedte őket az illegális bevándorlők és a határ közelébe.