Hírek

Makó is koszorúzott NagyszentmiklósonA nagyszentmiklósi polgármesteri Hivatal és a Pro Bartók Társaság közös rendezvénnyel tisztelgett Bartók Béla emléke előtt, halálának 70. évfordulója alkalmából. A rendezvény díszvendége Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt, Makót a Farkas Éva Erzsébet polgármester vezette küldöttség képviselte.

Danut Groza Nagyszentmiklós polgármestere nyitotta meg a városnapi rendezvényt, amely a település egyik legnagyobb kulturális eseménye. Ezen alkalomból posztumusz díszpolgárrá avatták a város leghíresebb szülöttjét, Bartók Bélát, valamint egy, a zeneszerzőről készült szobrot is felavattak a város főterén.

– Nagy öröm számunkra, hogy Bartók Béla halálának 70. évfordulóján  együtt leplezhetjük le a nagy zeneszerző emlékére készült szobrot – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A szobornál koszorút és az emlékezés virágait helyezte el Makó nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester, Szilágyi Réka, a Makói Alapfokú Művészeti Iskola vezetője és Csikota József, a Magán Zeneiskola karnagy-igazgatója. Ezt követően Nákó Kastély dísztermében ünnepi hangversenyen vettek részt a meghívottak.

A városnap három napos ideje alatt koncertekkel és színvonalas rendezvényekkel szórakoztatja majd az oda látogatókat, köztük Nagyszentmiklós testvérvárosait, Németországból valamint Kazincbarcikáról, Medináról és Makóról.