Makó

Viktória néni a mosolyra esküszik


Major Zsuzsanna – Makó


– Mindig előre, bármi történjék is! – 90 évesen is ezt hangoztatja a tősgyökeres makói Gera Károly Jánosné Bugyi Viktória. Sokan ismerik, szeretik a városban. A makói kórházban dolgozott 35 évig takarítóként, mellette mindig volt otthon kis háztáji: disznó, csirkék, kert, amiből kitermelték a konyhába valót. A mai napig is szeret kijárni a kertbe, elvégzi a ház körüli munkát. Hétvégén magára főz és mindig készít valami finom süteményt is.

– Szerettem a betegeket, az időseket. Nagyon szerettem velük beszélgetni – emlékezett vissza a munkában töltött évekre. Viktória néni most is érdeklődő, jól informált beszélgetőpartner. Minden nap olvas újságot, nézi a híreket a tévében. Elárulta, nagyon szereti a virágokat, amik most is színesítik az udvart. Születése óta Makón él. Két gyermeke, három unokája és egy dédunokája van.

Liget utcai otthonában ma délelőtt köszöntötte Czirbus Gábor alpolgármester és Toldi János, a körzet települési képviselője, aki postásként régen leveleket is vitt Viktória néninek. Az ünnepelt dobos tortát, virágot és bonbont kapott ajándékba, illetve átvehette Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét.