Hírek

Karambolozott az embercsempész


MH-CSMRFK


A helyi mezőőrök akartak megállítani egy olasz honosságú kisteherautót Ásotthalom külterületén tegnap reggel. A szándékukat jelezték az arra haladó rendőröknek, akik utánuk fordultak. Közben azt tapasztalták, hogy a kisteherautó egy autóbusznak ütközött. A sofőr a helyszínről elmenekült. A járműbe 44 szír illegális bevándorlót zsúfolt be az embercsempész. A balesetben egyikük, és egy mezőőr megsérült.

A rendőrök egy ott lévő állampolgár jelzése alapján megállítottak egy másik személyautót. A rendőrök az autóban ülő 18 éves és 41 éves szerb állampolgárt elfogták, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy ők is részt vettek a bűncselekmény elkövetésében.

A rendőrök a menekülő sofőrt, egy 20 éves szerb állampolgárt, kora Ruzsa és Zákányszék között elfogták. Az elsődleges adatokkal ellentétben a férfinek nem utazott társa a kisteherautóban.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya mindhárom szerb férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.