Hírek

Életmód-tanácsadó képzést indítanakA Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás felkérésére a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménye szeptemberben ingyenes Életmód-tanácsadó képzést szervez 40 órában, mely gyakorlati és elméleti modulokból áll. Felsőfokú végzettséggel rendelkező, emberekkel foglalkozó szakmákból (pl. oktatás, szociális ágazat, egészségügy) vagy középfokú végzettségű háziorvosi asszisztensek jelentkezését várják.

A képzés a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 számú, „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” című projekt keretében valósul meg.

A képzés célja, hogy az egészség megőrzésével kapcsolatos meglévő ismeretek tudatosításával, valamint új ismeretek megszerzésével a résztvevőkben erősödjön a kötelék az egészséges életmóddal kapcsolatban, így képessé váljanak ilyen irányú tudásukat saját környezetükben is népszerűsíteni, az érdeklődőknek átadni.

A felkészítés Hódmezővásárhelyen, Kisteleken és Szegeden kerül megrendezésre, melyre minden járásból várnak jelentkezőket. A tanfolyam 3 képzési napot jelent a képzés helyszínén és egy gyakorlati napot mindenkinek a saját működési területén. Ebből az első nap érzékenyítés az egészséges életmóddal kapcsolatosan, a második klinikai elméleti ismereteket nyújt a prevenció területén, a harmadik önálló gyakorlati nap mindenkinek a saját működési területén, a negyedik alkalom vizsganap, mely egy konzultációból egy kérdőív lekérdezésének megbeszéléséből, egészségterv készítő szoftver használat bemutatásából, a lekérdezés tapasztalatainak megvitatásából, és a vizsgából áll.

A tervezett időpontok és helyszínek: Hódmezővásárhely, szeptember 10. csütörtök, 11. péntek és 19. szombat, 08:00-16:00 óráig,

Kistelek, szeptember 17. csütörtök, 18. péntek és 26. szombat, 08:00-16:00-ig,

Szeged, szeptember 24. csütörtök, 25. péntek és október 3. szombat, 08-00-16:00-ig.

Lakóhelytől függetlenül bármely helyszínre és időpontra történő jelentkezés lehetséges. Kérik, mindenki jelezze, melyik településre kíván jelentkezni, a részvétel a jelentkezés sorrendjében állapítják meg. A képzés továbbképzési pont minősítésre benyújtásra kerül.

A tanfolyam elvégzése után lehetőség nyílik egy Egészségi állapot felmérési és egészségterv készítési projektben részt venni, melyben a lekérdezett kérdőívek és a tanácsadások számától függően a tevékenységért honoráriumot is biztosít a foglalkoztató, szerződés alapján.

A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölteni innen lehet és visszaküldése a következő e-mail címre: egylepes.htkt@gmail.com.

További információért forduljon bizalommal Kisbakonyi Blankához az egylepes.htkt@gmail.com e-mail címen vagy a 62/532-367-es telefonszámon.