Makó

Járdajavítások Nagylakon


Korom András – Nagylak


A község a közmunkaprogram keretében nyert pályázatot, mintegy 700 négyzetméternyi töredezett járda javítására, illetve építésére. Utóbbit ott végzik el, ahol eddig nem volt.

– Három 8-8 főből álló közmunkás brigádunk közül az egyik foglalkozik járdaépítéssel. ma délelőtt a Petőfi utcán dolgoztak – mondta hírportálunknak Gyarmati András.

Nagylak polgármestere hozzátette: a munkavezető és az egyik testületi tag mérték fel közösen, hol lenne szükség a járdák javítására, pótlására, majd az így feltárt helyzetképet állították sürgősségi sorrendbe, előre sorolva a legproblémásabb helyszíneket.

– A Rózsa sor egyes részein korábban nem volt járda, így oda most került, illetve több helyszínen is felsezdték a töredezett járdalapokat, hogy azok helyére új kerüljön – mondta. Gyarmati András szerint már most látszik, hogy nem lesz elegendő a pályázatnak köszönhetően a rendelkezésükre álló nyersanyag, így azt az önkormányzat önerőből egészíti ki. A járdaépítés folytatására pedig jövőre is pályázatot nyújtanak majd be.

(Képünk illusztráció.)