Hírek

Hatan a kamion rakterében


MH-CSMRFK


Egy török férfi bukott le a Nagylaki Autópálya-határátkelőhelyen tegnap délután: a török honosságú kamion rakterében 6 iraki bevándorlót találtak a magyar és román rendőrök. A török sofőrrel szemben a büntetőeljárást, embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a román rendőrség folytatja le.

A Szegedi Rendőrkapitányság augusztus 29-e és augusztus 31-e között 15 olyan magyar állampolgár ellen kezdeményezett büntetőeljárást jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt, akik az államhatár térségéből a fővárosba akartak összesen 58 szír illegális bevándorlót szállítani. A sofőrök fejenként 200-300 eurót kértek a fuvarért.

Közülük két embert őrizetbe vettek a szegedi nyomozók: egyiküket azért, mert már több alkalommal indult ellene büntetőeljárás embercsempészet bűne miatt.

Egy 37 éves csanyteleki férfi pedig azért került őrizetbe, mert több piros lámpán is áthajtott a tegnapi napon, miközben 3 szír illegális bevándorlóval az autójában megpróbált elmenekülni rendőrök elől Szegeden. Végül kiugrott a kormány mögül, elfutott, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalták.