Hírek

A püspök is eljött az erdélyi lelkészekkelAz Erdélyi Református egyház lelkészei vendégeskednek tegnap óta Kató Béla erdélyi református püspök részvételével Csanádpalotán és tanácskoztak ma délután a csanádpalotai városházán. Még a Fekete-tengeri melletti Constanzából is érkezett résztvevő.

A vendégek a makói Hagymatikumban is kipihenték az otthoni fáradalmaikat, hiszen nap mint nap nagyon nehéz körülmények között élő híveknek próbálnak segíteni

A csanádpalotai helyszín azért is adta magát, mert ugyan a településen élők többsége katolikus, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a reformátusokkal, s Szegedi László Tamás a találkozó egyik szervezője, Kőhalom lelkésze, mely település közel 20 éves Csanádpalota testvérvárosa. Kovács Sándor polgármester szerint a két település közötti testvéri szálakat a tanácskozás tovább erősíti, s újabb barátságok is kialakulhatnak.

Az értekezleten a résztvevők az Ó- és Újszövetségben szereplő szórványközösségek életét ismerték meg, hogy az abból nyert tanulságokat hasznosítani tudják munkájukban.

S Hunyad-Zaránd megye sorsán és történelmi példákat idézve ismertették azt, hogyan jutott az erdélyi magyarság ilyen kis közösségekbe.