Makó

Elhagyott házakra panaszkodtak a Honvédban


Gajáta Fanni – Makó


7 napirendi pontot tárgyaltak a mai közmeghallgatással egybekötött roma önkormányzati ülésen. Az előző ülés óta történt változásokról, az esélyegyenlőségi bizottság beszámolójáról és a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről is szó esett.

– A közmeghallgatásunk legtöbb pontja a Honvéd városrészt érintő kérdésekkel foglalkozott. Érdeklődtek a rehabilitáció megkezdéséről, a fejlesztésekről, útfelújításokról és a közvilágításról is – ismertette Gilingerné Ráday Krisztina a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a történteket.

– A makói önkormányzat fontosnak tartja a kapcsolattartást más kisebbségi önkormányzatokkal, így a roma önkormányzattal is – mondta Czirbus Gábor alpolgármester. Hozzátette: fontos, hogy közösen és jól együtt tudjon dolgozni a két önkormányzat.

– Nagyon sok az üresen álló ház, amely közelében vagy éppen ott gyermekek játszanak. Ez így nagyon veszélyes – vélte Dömötör József honvédi lakos. – Szeretnénk látni azokat a fejlesztéseket, amelyeket ígértek nekünk. Örülünk, hogy vágják a gazt és takarítanak, de egyelőre ez még kevés.

A Bem utcában lakó Nagy Judit avval a problémával fordult az önkormányzathoz, hogy a szomszédjában álló üres házban nem csak elszaporodtak a patkányok, hanem már hozzá is bemennek. illetve segítséget kért a tönkre tett behajtója miatt. – Mozgássérült vagyok, így a ki-be járásomat megnehezíti a rossz behajtó – panaszolta.