Makó

Tízen vágtak neki a terepfutásnak


Gajáta Fanni – Makó


Tízen indultak el a WizzAir félmaratoni felkészülési futásának ma délelőtt a Maros-partról. Kétféle hosszúságú távon futhattak az indulók: a kezdők 5, míg a kicsit bátrabbak és sportosabbak 20 kilométeres távot választhattak az átéri erdőben.

– Közös futásokat, kocogásokat illetve versenyekre való felkészítési futásokat is szoktam szervezni, amelyeknek célja az, hogy jól érezzük magunkat futás közben – mondta Panyor Kriszta BSI futónagykövet. – A mostani esemény is ilyen, ez egy közös kikapcsolódás. Több frissítőpontunk is van, ahol a futók ihatnak vagy gyümölcsöt ehetnek.

– Ez a felkészülési terepfutás a WizzAir Budapest Félmaratonra, amely szeptember 13-án lesz, de egyúttal a makói félmaratonra is felkészít, amely szeptember 19-én zajlik. A mostani és a szeptemberi útvonal megegyezik egymással – tette hozzá a futónagykövet.

Molnár Gábor Attila Zentáról érkezett a Maros-partra, hogy együtt futhasson a makóiakkal.

– Már korábban is szerettem volna eljönni ide futni, mivel tagja vagyok a futócsoportnak és figyelemmel kísérem őket a Facebookon. Már két maratont és egy félmaratont is lefutottam – mondta. Hozzátette, hogy a szeptemberi félmaratonra is szívesen visszajönne.