Makó

21 bevándorló 1 furgonban


MH-CSMRFK


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának információi alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége állított meg két járművet az M5-ös autópályán, Röszke közelében tegnap 1 óra 40 perckor. Egy bolgár rendszámú személyautó vezetett fel egy kisteherautót a sztrádán. Utóbbiban 21 illegális bevándorló – 10 szír és 11 afgán állampolgár – utazott.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya 4 román férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.  Őket a rendőrök őrizetbe vették. Előzetes letartóztatásukról a bíróság ma dönt.

A rendőrök tegnap előtt éstegnap délelőtt 11 olyan személyt állítottak elő a Szegedi Rendőrkapitányságra, akik pénzért illegális bevándorlókat szállítottak a fővárosba.

A járőrök tegnapelőtt 4 óra 45 perckor az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán fogtak el egy 27 éves román férfit, aki 12 szír állampolgárt szállított az autójában. 6 óra 50 perckor Röszke külterületén állítottak meg az egyenruhások egy kisteherautót, amit egy 57 éves csanyteleki férfi vezetett. Az ellenőrzés során a jármű rakterében 17 szír állampolgárt találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Tegnap 4 óra 5 perckor az M5-ös autópályán állították meg egy 35 éves zsanai lakost, akinek a gépkocsijában 15 illegális bevándorló utazott.

Az elfogott sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség a bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalta.