Makó

Bővítik a makói gumigyár termelését


MH-MTI


Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mai budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a beruházással 216 új munkahely jön létre Makón és Nyíregyházán, valamint Makón 4000 négyzetméterrel bővítik a termelési területet és 5000 négyzetméteres új logisztikai csarnokot alakítanak ki.

Nagy Mihály, a ContiTech Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a cég fő profilja a hűtő-fűtő csőrendszerek gyártása autókba, amelyeknek dinamikusan bővült a piaca az elmúlt években, és további növekedésre számítanak. Az új modellekben egyre több a hűtést igénylő rendszer, a hibrid, elektromos autókban az akkumulátorok hűtése miatt mintegy dupla annyi hűtőrendszerre van szükség, mint a hagyományos autókban – fejtette ki.

A sajtótájékoztatón résztvevő Farkas éva Erzsébet polgármester elmondta: hamarosan csaknem duplájára bővítik ipari parkjukat, hogy még több cégnek legyen ott helye.