Hírek

Kutyás bemutató is volt a Generációk találkozóján


Gajáta Fanni – Makó


A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata valamint az I. számú Idősek Klubja összefogva közös programmal várta a gyerekeket és az időseket a Királyhegyesi utcai idősek klubjában. A két generációt érdekes programokkal várták a rendezők.

– Egy egész nyáron át tartó játszóház programot szerveztünk, a mai zárónap a generációs kapcsolatok nevében zajlott. 30 gyermeket és 11 időst vártunk, akik klubtagok – mondta Nagy Zoltánné, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény szakmai intézményvezető helyettese. – Közös programot szerettünk volna a gyerekekkel és az idősekkel közösen lebonyolítani.

– Azt mondják, a fiataloké a jelen és a jövő, míg az időseké a múlt, de nem kizárt, hogy az övéké is lehet a jövő. Szerettük volna egymáshoz közelebb hozni a két generációt – tette hozzá Nagy Zoltánné.

A makói rendőrség és tűzoltóság is készült a rendezvényre, a gyerekek legnagyobb örömére még kutyás bemutatót is tartottak. Kobát, a 3 éves belga juhászkutyát a kicsik nagy örömmel simogatták. A rendőrség ujjlenyomatokat is vett és a gyerekeket rabosították is – persze csak a móka kedvéért.

A tűzoltóság a katasztrófavédelemmel együtt rövid előadást tartott az idősebb generációnak, amellyel fel szeretnék hívni a figyelmet azokra a dolgokra, amelyekre figyelniük kell. A rebdőrsök és a tűzoltók azt is megengedték, hogy a gyerekek kipróbálják a járműveiket.

A közös ebéd után a a kicsik a Tűzmanók előadását tekintették meg.