Hírek

600 euró egy fuvarért


MH-CSMRF


Ny. János és Cs. József ellen indult nyomozás. A rendőrség információi szerint Cs. József 5 szír állampolgárt szállított volna Szegedről Budapestre 600 euró fejében, őt a békéscsabai rendőrök a fővárosban kapták el. Ny. Jánost avval gyanusítják, hogy a fuvart ő szervezte meg, amiért 200 eurót kapott.

A tegnapi napon a Szegedi Rendőrfőkapitányság két olyan személy ellen kezdeményezett büntetőjogi eljárást, akik pénzért cserében szállították volna az illegális bevándorlókat a fővárosba.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a mai napon Röszke külterületén tartóztattak fel egy osztrák rendszámú kisteherautót, aminek a vezetőfülkéjében két szerb állampolgár tartózkodott. Az egyenruhások a gépkocsi rakterében 13 szír állampolgárt találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az olasz és a szerb állampolgárok ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök az olasz sofőrt őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.