Hírek

Konvojban szállították az illegális bevándorlókat


MH-CSMRFK


Nem pihenhettek a rendőrök Röszke és az M5-ös autópálya körül. 11 olyan személyt állítottak elő, akik határsértőket szállítottak pénz fejében Budapestre. Augusztus 21-én a hajnali órákban Röszke külterületén 3 öcsödi lakost kaptak el, akik 4 szír állampolgárt vettek fel autójukban. Pár órával később az M5-ös, szatymazi pihenőhelyénél egy szerb állampolgárra csaptak le, aki 3 Szíriából érkezőt szállított a főváros irányába. Később újabb olyan hatásértőket kaptak el, akik útvonala Budapest volt és ezt a távot N. Richard és N. Natasa autójában tették volna meg, azonban ők balesetet szenvedtek – egy kamion rohant az álló autójukba.

A késő esti órákban egy 40 éves kiskunmajsai férfit állítottak elő a rendőrök, akinek személygépjárművében 14 illegális bevándorló utazott. Alig fél órával később újabb fogásuk volt az egyenruhásoknak, ezúttal 9 szírt szállított egy magyar állampolgár.

Röszke határában is gyorsan elfogták azokat, akik pénzért cserében a fővárosba utaztatta az illegális bevándorlókat. R. Róbert 5 libanoni állampolgárt vett fel járművébe, később a szekszárdi O. Gábor és H. Ferenc ellen indult büntetőeljárás, mert 6 szír állampolgárral egyeztek meg a fuvarozásról és annak díjáról.

Tegnap újabb 5 sofőrt állítottak elő, akiket embercsempészettel bűnével gyanúsítanak. A rendőrök az M5-ös röszkei felhajtójánál állítottak meg 5, konvojban közlekedőt, akiknek 31 szír állampolgár utazott autóikban. 4 szerb sofőrt állítottak elő, az ötödik társukat még keresik a hatóságok. Több ezer euró fejében szállították volna Nyugat-Európába a szír állampolgárokat. Intézkedés közben két magyar férfit állítottak elő, akik 4 szír állampolgárt vittek járművükben.

Az 55-ösön egy szerb állampolgárt kaptak el, aki 39 illegális bevándorlót akart Nyugat-Európába vinni kisteherautójában. A rendőrök mind az 5 gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezték.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalták.  Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.