Makó

11 művész alkotása a NATURA zárókiállításán


Gajáta Fanni – Makó


Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a NATURA Marosmenti Művésztelepet, ahol 11 művész alkotott, akik többségükben visszatérő vendégek a telepre.

– Rendkívüli értékeket teremtettek ebben az évben is a résztvevők – árulta el Feledy Balázs művészeti író. – Napjainkban nagyon sok művésztelep található az országunkban, nagyon sokféle törekvéssel és szemlélettel, de a makói mindenképpen több sajátossággal is rendelkezik. A Marosmenti Művésztelepen több generáció dolgozik különféle műfajokban.

2 művész  Sipos László és Molnár Imre a határon túlról érkezett. Mellettük Karsai Ildikó, Fodor Ilda, Bertus-Barcza Anikó, Koltai Gábor, Bodor Zoltán, Mágori Dániel, Szabó Ábel, Takács Áron és Brzózka Marek alkotta a 11 fős alkotócsoportot.

– A NATURA Marosmenti Művésztelepet a résztvevők teszik igazán naggyá. Évről évre határon túli magyarok is érkeznek hozzánk, akik a magyar képzőművészet megbecsült képviselői. Nekik és a művésztelepnek köszönhetően, ezekben az augusztusi napokban egy időre Makó a magyar képzőművészetben fontos szerepet kap – méltatta Farkas Éva Erzsébet polgármester, a rendezvény  védnöke a művésztelep munkásságát.

A zárókiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg a József Attila Múzeumban.