Hírek

Autóval szállítgatják a bevándorlókat


37 csoportban 1633 illegális bevándorlóval – köztük 372 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve tegnap a megye déli részén.

A legnagyobb számú csoportot Röszke külterületén 21 óra 20 perckor fogták el. Ott 102 szír, 27 pakisztáni, 13 afgán és 3 bangladesi állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 2 óra 20 perckor Röszke külterületén elfogták a 36 éves szegedi K. Terézt és a 25 éves szegedi K. Krisztiánt, akik autójukban 4 szír illegális bevándorlót szállítottak a főváros felé.

Az egyik lefoglalt autó.

9 óra 50 perckor Ásotthalom külterületén állítottak meg egy autót a rendőrök, amiben 6 szír bevándorló utazott. Őket két szerb férfi vitte volna Budapest felé.

4 szír bevándorló utazott abban a személygépkocsiban Röszke külterületén 13 óra 40 perckor, amit egy 53 éves szerb férfi vezetett a főváros irányába.

A segítők ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség járőrei Röszke külterületén 5 órakor egy kisbuszt állítottak meg. A sofőr megpróbált elszaladni, de a rendőrök elfogták. A járműben két szír férfi utazott, akiket Nyugat-Európába szállított volna a 39 éves szerb férfi. Őt embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök.

A bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket a nyomozóhatóság lefoglalta.

Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.