Makó

A szamurájkardnak is lába kelt


MH-CSMRFK


Egy szegedi ingatlan tulajdonosa értesítette a rendőröket tavaly májusában arról, hogy felújítás alatt álló házából számos értéktárgyat tulajdonítottak el ismeretlenek. A sértett elmondta a kiérkező rendőröknek, hogy több, értékes festménynek, porcelánoknak és egy szamuráj kardnak is nyoma veszett.

Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lopás bűntette miatt indított büntetőlejárást, amely során széles körű adatgyűjtést és tanúkutatást hajtottak végre. A mindenre kiterjedő nyomozati munka eredményeként tavaly szeptemberben két szegedi férfi került a rendőrök látókörébe, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók.

A Csongrád megyei nyomozók elfogták és előállították az 53 éves K. Lászlót és társát, az 54 éves K. Károlyt. K. László kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a sértett ingatlanjának felújításán dolgozott kőművesként, akkor szemelte ki az értéktárgyakat. Az éjszaka leple alatt felfeszítette a bejárati ajtót és a házból festményeket, porcelánokat és egy szamuráj kardot is ellopott K. Károly segítségével.

A rendőrök utóbbinál tartott házkutatás során megtalálták az egyik festményt. A Csongrád megyei nyomozók a terheltek ellen lopás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.