Hírek

Vidáman tekernek a kerékpárúton


Gajáta Fanni – Makó


Biciklibarát időben többen ülnek nyeregre, így a 43-as főút melletti kerékpárút szinte tele van. Azonban, a mostani hűvös ellenére is egyesek a gazdaságosabb és egészségesebb kerékpározást választották, hogy eljussanak Kiszomborra.

A régi, ütött-kopott korlátok helyett ma azonnal látható narancssárga korlátok került fel egyes szakaszokra, ahol biztonságosabbá szerették tenni a kerekezést. Biztonsági szempontból nem csak ez az újítás van: immáron a Maros-híd végén, a kiszombori gátőrháznál egyszerűbb az átjutás a kialakított sziget miatt. A legtöbb autós megáll, ha kerékpárost lát várakozni.

Többen kiemelték pozitívumként azt, hogy most már nem kell behajtani Halesz területére, ahol az utak minősége végett élvezhetetlen volt kerékpározni. Az új kerékpárútnak köszönhetően egészen a vasútig lehet elmenni, ahonnan nincs messze a község központja. A gátőrháznál a dombon egyszerűbb feltekerni. Egy olvasónk elmondta, régen le kellett szállnia, ha fel szeretett volna jutni, azonban ma egyszerűen csak felkerékpározik.

Mindenki szerint a kerékpárút 1000%-os változáson ment keresztül, többen váltanak majd át négykerekűről kétkerekűre.

A meglehetősen rossz állapotban lévő kerékpárút felújítását még tavaly ígérte meg Lázár János, a térség országgyűlési képviselője. A kivitelezésre ennek megfelelően 200 millió forintot a kormány biztosított.