Hírek

Fekete taxisok fuvarozzák a migránsokat


MH-CSMRFK


42 csoportban 1199 illegális bevándorlóval – köztük 205 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve tegnap a megye déli részén .

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 4 órakor Röszke külterületén fogtak el egy magyar és egy holland férfit, akik autójukban 2 szír illegális bevándorlót szállítottak fejenként 300 euróért Budapest irányába.

A Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrsének körzeti megbízottai 6 óra 45 perckor Szeged-Szentmihálytelek külterületén egy autót állítottak meg, amelyben 3 szír illegális bevándorló utazott. A gyanú szerint a 26 éves szegedi B. Ádám fejenként 250 eurót kért tőlük, hogy a fővárosba vigye őket.

A lefoglalt kocsik egyike. (Fotó: police.hu)

A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrs körzeti megbízottai 11 óra 25 perckor Röszke külterületén elfogták az 52 éves hódmezővásárhelyi Sz. Pétert és feleségét, akik autójukban 2 szír illegális bevándorlót vittek.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 21 órakor egy 39 éves szegedi nőt fogtak el, aki két társával 6 iraki illegális bevándorlót akart a fővárosba vinni.

A sofőrök ellen a Szegedi Rendőrkapitányság jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalták.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 8 óra 25 perckor Ásotthalom külterületén egy román férfivel szemben intézkedtek, akinek az autójában 4 szír illegális bevándorló utazott. Vele szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vétele mellett. A rendőrség kezdeményezte az előzetes letartóztatását.