Hírek

Szervezetten szállítják az illegális bevándorlókat


MH-CSMRFK


41 csoportban 1931 illegális bevándorlóval – köztük 339 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve tegnap a megye déli részén.
A legnagyobb csoportot 4 óra 40 perckor Röszke külterületén fogták el. Ott 106 szír és 9 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A Készenléti Rendőrség járőrei Szeged-Szentmihálytelek külterületén állítottak meg 4 autót 6 óra 15 perckor. A járművekben összesen 15 szír illegális bevándorló utazott. A rendőrök a sofőröket, a 42 éves K. Károly szegedi, a 30 éves M. Nándor csanyteleki lakosokat, valamint két aradi társukat előállították. A nyomozás adatai szerint a bevándorlók fejenként 150 eurót fizettek K. Károlynak, hogy Budapestre vigyék őket. A négy férfi ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az egyik lefoglalt kocsi.

Az ásotthalmi mezőőrök állítottak meg egy kisteherautót Zákányszék külterületén 8 óra 53 perckor. A jármű rakterében 11 szír illegális bevándorló volt, akik – a gyanú szerint – 1500 eurót fizettek H. Zoltánnak, hogy a fővárosba vigye őket. A 36 éves bácsalmási férfi ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.