Makó

Negyvenen eveztek le a Maroson


Gajáta Fanni – Makó


40 bátor jelentekező vágott neki ma reggel a vízitúrának, amely Nagylak és Makó között jelenleg is zajlik. A távot kajakokkal és kenukkal tehetik meg a résztvevők.

– 40-en regisztrálták magukat erre a napra, amely nagyon szép létszámnak mondhatunk. Rengetegen jelezték, hogy szeretnének részt venni a túrán – tudtuk meg Kovács Gábor sportreferenstől. – Az időjárás optimális, nagyon meleg van és kedvező a Maros vízállása is. Kétszer-háromszor kötniünk majd ki a túra közben, ekkor folyadékpótlással és pihenéssel töltjük az időt.

A szervező Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda munkatársai frissítő ásványvízzel és gyümölccsel is vártá a résztvevőket. Sapka, póló és a naptej fontos kelléke a mai napnak, hiszen vízen könnyebb leégni.

A szegedi Sápi Zoltán barátaival együtt vágott neki a túrának. – Szeretek sportolni, jó idő is van hozzá. Első alkalommal veszek részt itt ilyenen. Mindenképpen szeretnék még a barátaimmal ilyen programon részt venni.

Zoli máskor is szeretne Makóra jönni.

– A sportolásért, a kikapcsolódásért jöttünk el. Tavaly vagy előtte már barátokkal, ismerősökkel béreltünk kajakot és eveztünk. A vízi sportokat kedvelem – árulta el Mészáros Máté, aki családjával együtt érkezett a mai programmal.


Máté az idén még biztosan fog evezni.