Makó

Minden eddiginél többen jöttek


MH-CSMRFK


 

 

A legnagyobb számú csoportot ezúttal is Röszke külterületén fogták el 15 óra 35 perckor. Ott 35 bangladesi, 15 szíriai, 48 pakisztáni, 3 mianmari, 6 indiai és 38 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az elmúlt 24 órában 3 embercsempészés bűntettével megalapozottan gyanúsítható személyt vettek őrizetbe a rendőrök.

Tegnap 4 óra 45 perckor Röszkén egy Ford Transitot vontak intézkedés alá a rendőrök, amelynek rakterében az embercsempész 17 szír és 12 iraki állampolgárt zsúfolt össze. A járművet egy 53 éves szerb férfi vezette, őt a rendőrök őrizetbe vették.

Őrizetbe vettek a rendőrök két 20 éves szerb férfit is, akiket este 9 óra körül fogtak el a Készenléti Rendőrség járőrei Ásotthalom külterületén a helyi mezőőrség jelzése alapján. A két embercsempész 12 iraki állampolgárnak nyújtott segítséget a magyar-szerb határ illegális átlépéséhez.

Büntetőeljárás indult egy 21 éves turai lakos ellen is, akinek autóját tegnap reggel 6 órakor állították meg a rendőrök Szegeden, a Szabadkai úton. A férfi 4 szír állampolgárt szállított fejenként 200 euróért a főváros irányába. Ellene jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök mindkét, bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.