Hírek

Megkezdődtek a Csanádpalotai Napok


Gajáta Fanni – Csanádpalota


17. alkalommal rendezték meg a Csanádpalotai Napokat, amely megemlékezéssel kezdődtek. Délután 11 elhunyt díszpolgár előtt tisztelegtek a temetőben: Bazsó Dénes, Dr. Szendrei János és dr. Hegyes Lajos tiszteletére gyertyát gyújtottak, mert más temetőkben nyugszanak, míg Erdélyi Lajos, Kállai István, idősebb dr. Kriván Gyula, dr. Kriván Gyula, Kruzslicz Lászlóné, Kurunczi Mihány, Mari Ferenc és dr. Várkonyi Ferenc sírhelyére egy-egy szál fehér rózsát tettek közeli vagy távoli rokonok.

– A holnapi testületi ülésen újabb díszpolgári és csanádpalotai kitüntető címeket adományozunk – mondta Kovács Sándor polgármester.

A megemlékezés után a sportpályán avattak Molnár László emlékére dísztáblát. A sportember sokat tett a helyi futballért. A polgármester megemlékező beszédében kiemelte, bármilyen rossz helyzetben is volt a labdarúgó csapat, az elhivatott szakosztály vezetője mindent megtett, hogy onnan kievickéljen.

– Molnár László a sport megszállottjaként időt és fáradtságot nem kímélve fáradhatatlanul tevékenykedett – hangzott el a megemlékezésben. A tavaly elhunyt sportember emléktáblájára a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség is elhelyezett egy koszorút. A táblaavatást egy korosztályos mérkőzés követte.

A főtéri színpadon fellépett a Dupla KáVé és Sihell Ferry és Henna, az est sztárvendége Nagy Richárd, a 2014-es X-Faktor negyedik helyezettje volt. Az estét a Gold Fire Tánc Egyesület zárta egy tűz show-val.