Makó

Berobogott Makóra az Asia Express


Gajáta Fanni – Makó


10 évvel ezelőtt Zoom to Europe, vagyis Közelítés Európára néven kezdte meg pályafutását a makói filmes hét, amely mára túlnyúlik Európán is. Dél-Koreából, Kínából, Thaiföldről, Szingapúrból, Indonéziából, Iránból, a Fülöp-szigetekről, Vietnámból és Németországból érkeztek a vendégek.

– A Lumiere fivérek éppen 120 évvel ezelőtt indították el a mozgófilmezést. Az első film az állomásra érkező vonat volt, így kapcsolódik az expressz szó a rendezvényhez – mondta Czibolya Kálmán, a Makói Videó- és Művészeti Műhely alapítója. – Ez az egy hét nem csak a filmezésről, hanem a barátságról, a kultúráról, egymás megismeréséről és a gasztronómiáról is szól.

– Megtiszteltetés számomra, hogy második alkalommal köszönthetem Önöket itt városunkban illetve megtiszteltetés a városnak, hogy olyan távoli országból, mint Dél-Koreából, Kínából, Thaiföldről, Szingapúrból, Indonéziából, Iránból, a Fülöp-szigetekről, Vietnámból és Németországból érkeztek hozzánk – hangzott el Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében. – Makó mindig nyitott volt a kultúrára és a kulturális eseményekre.

Az ifjú tehetségek nem csak Makót, hanem Kiszombort, Hódmezővásárhelyet és Budapestet is megismerhetik. Koncerteken, bemutatókon és filmvetítéseken is részt vesznek ebben az egy hétben a fiatalok.